Čorbica od muškatne tikve i žutog krompira

Muškatnu tikvu obožavam, koristim je za bundevaru, pečenu, razne tarts,čorbe

Sastojci:

donja polovina veće muškatne tikve

1 veći žuti krompir (sweet potato )

1 mala glavica crnog luka

3 čena belog luka

1 mali feferončić

po ukusu: so, beli biber,kašičica vegete

3 kašike kiselog mleka ili jogurta

litar i po povrtnog temeljca / supe

peršun

Priprema:

Muškatnu tikvu očistiti od unutrašnjih semenki i oljušti joj koricu.Iseći na kockice

Žuti krompir oljuštiti,oprati i iseći na kockice.

Manju glavicu luka ( ja koristim shallots ) očistiti i iseći na sitne kocke.

Svo ovo povrće staviti u manju šerpu,dodati čenove belog luka, sitno seckan feferončić očišćen od semenki i dodati temeljac i pustiti da provri.Kad provri, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati dok vam povrće ne omekša.

Posoliti,pobiberiti i povegetiti po ukusu i sa štapnim mikserom smrviti u glatku i kremastu smesu.Ako volite da vam je čorba ređa,dodati još povrtnog temeljca. Ja ove čorbe volim da su gušće.Takođe, ko voli, može dodati i vrlo malo narendanog muškatnog oraha.

Poslužiti toplu sa malo jogurta i po želji možete staviti prepržene kockice hleba i posuti peršunom.

Prijatno!!!!

Posle čorbice zasladili smo se sa domaćim kompotom od krušaka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s