Punjeno pileće belo meso

Kao dete nikad nisam volela pileće belo meso, jer mi je bilo suvo…batak mi je bio omiljen..sada je druga priča, volim i jedno i drugo.

Sastojci:

4 manja parčeta pilećeg belog mesa

4 ljuta feferončića

120 g krem sir sobne temperature

75 g cheddar sira ili nekog lako topljivog

začini po ukusu,so,biber, vegetin mix za piletinu

8 tankih šnita slanine

1 kašika seckanog peršuna ili vlašca

Priprema:

Pileće meso oprati i osušiti kuhinjskim papirom, raseći na pola i kuhinjskim tučkom malo rastanjiti meso.Posoliti, pobiberiti i premazati sa malo vegetinog mixa za piletinu.

U jednu posudicu narendati cheddar sir ( ja sam koristila dimljenu gouda sir ) iseckani vlašac ili peršun,krem sir sobne temperature i feferončice očišćene od semenki i sitno naseckane i sve to sjediniti. Po ukusu staviti malo sveže mlevenog bibera.

Na svako rastanjeno parče mesa staviti po četvrtinu smese od sira uviti u male rolate i zaviti ih sa dve šnite slanine.

Rernu zagrejati na 200*C,piletinu poređati u vatrostalnu posudu postavljenu papirom za pečenje i peći oko 30 do 35 minuta u zavisnosti koliko su vam parčići piletine veliki i debeli.

Ja sam takođe pekla pored belog mesa i pileće karabatake  ( donja slika ) koji su bili očišćeni od kostiju i viška masnoće. Vi kako hoćete. U našoj kući, deca vole belo meso a mi,stariji, tamno meso.

Poslužiti uz zelenu salatu ili kupus salatu.

Prijatno!!!!

 

2 thoughts on “Punjeno pileće belo meso

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s