Varivo od kelja s slaninom

Tako retko spremam ovo povrće, zaista šteta.Kada sam napravila letnje sarmice od kelja s prosom, ostala mi je unutrašnjost i baš mi je dobrodošla za ovo varivo.

Sastojci:
1 kg kelja
300 g sitno narezanog krompira
150 g pančete
2 kašike brašna
2 čena belog luka
1 glavica luka
2 mlade šargarepe
100 g korena celera
maslinovo ulje
so,biber,vegeta
po ukusu par finih kobasica

Priprema:

Kelj očistiti i prerezati na pola, odseći onaj tvrdi beli deo i dobro isprati pod mlazom hladne vode.

U dublju, šerpu sipati 2 litre vode i pustiti da provri i dodati isečen kelj.

U dublju širu šerpu, na maslinovom ulju propržimo iseckanu pančetu, dodati naseckan crni luk,šargarepu i celer isečen na sitne kockice, začiniti solju ili vegetom, dodamo očišćen i na kockice isećen krompir i sitno iseckan beli luk i sve zajedno kratko izdinstati.

Izdinstanom povrću dodati mlevenu papriku,brašno i podliti s malo hladne vode i sve zajedno kuvati dok krompir ne omekša.

Kada je krompir kuvan, dodati skuvani kelj, po želji kobasice ( ja ih nisam stavila ) i po potrebi vode da prekrije sastojke, te sve zajedno ostavimo da kuva na laganoj vatri oko 15 minuta.

Na kraju,po ukusu dodati bibera, soli ili vegete.

Poslužiti toplo sa nekim finim domaćim hlebom.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s