Karfiol i leblebije na indijski način

Za sve ljubitelje indijske i dobro začinjene hrane

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
2 kašike seckanog svežeg djumbira
2-3 čena pasiranog belog luka
2 kašičice garam masala
2 kašičice balsamico sirćeta
1/4 kašičice ljute mlevene paprike
1/4 kašičice bibera i soli
1 mala glavica karfiola
1 konzerva od 540 ml leblebije
20 g žutih suvih grožđica
75 g svežeg bebi spanaća

Priprema:

U dublju šerpu zagrejati ulje na osrednjoj temperaturi i staviti sitno seckan luk da se prži,povremeno promešati.Pržiti oko 6 minuta dok ne počne blago da rumeni.

Dodati sitno seckan đumbir,pasirani beli luk,garam masala,sirće ( može da se koristi i limunov sok ,ja koristim belo balsamic sirće),mlevenu ljutu papriku,posoliti i pobiberiti. Smanjiti temperaturu na nisku i pržiti od 8 do 10 minuta.

Dok se luk prži,oprati karfiol i iseći na manje cvetiće.Dodati u šerpu zajedno sa leblebijama i suvim grožđicama,poklopiti i pržiti dok karfiol ne omekša,oko 18 do 20 minuta. Po potrebi dodati vrlo malo vode da vam ne izgori i promešati nekoliko puta.U vruće jelo dodati opran bebi spanać i mešati dok spanać ne uvene.

Poslužiti sa kuvanim basmati pirinčem.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s