Vanila torta sa čokoladnim krem bananicama

Za sve ljubitelje torti

  Za patišpanj:

6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih lešnika
2 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo

    Za fil:

800 ml mleka
200 ml slatke pavlake
2 kesice od po 40 g pudinga od vanile
10 kašika šećera
4 kesice vanilinog šećera
12 čokoladnih krem bananica
200 g putera

    Za ukrašavanje:

300 ml neutralne tečne pavlake
      jagode

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera,dok se sećer ne otopi.

U posudu izmešati brašno, mlevene lešnike ( koje ste prethodno malo propekli u rerni, oljuštili ih i samleli ),prosejani kakao,prašak za pecivo i pomoću spatule sve to lagano umešatu u umućena belanca.

Veći pleh, u kome ćete peći, postaviti papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 20 minuta. Prevrnuti pečenu koru na čistu kuhinjsku krpu, nežno odlepiti papir za pečenje i ostaviti da se kora ohladi.

Ohlađenu koru preseći na 3 dela.

U veću šerpu sipati 650ml mleka,dodati šećer i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ) i pustiti da provri. U posudu sa žumancima dodamo ostatak hladnog mleka   pudinge, sve to umutiti ( ja sam koristila jedan od vanile i jedan sa ukusom slatke pavlake ) sipati polako u provrelo mleko i stalno mešajući sa žicom za mućenje skuvati puding dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Posebno umutiti slatku pavlaku u šlag i posebno umutiti puter dok ne postane penast.

U ohlađeni fil dodamo umućen puter i šlag i sve sjedinimo u glatku kremu, muteći sa mikserom.

Ohlađenu koru presečemo na tri jednake lente ( ja sam moje kore pekla  posebno,tako što sam smesu od jaja i lešnika podelila na tri jednaka dela, u plehu 20cm X 40cm i torta mi je bila malo niža  i svaku koru sam premazala sa mešavinom džema od kajsija i likera od pomorandže, koje sam prvo zagrejala ).Prvu koru staviti na tacnu,premazati sa četvrtinom smese i naređati 6 bananica ( ja sam imala turske napolitanke punjene sa lešnikom i prelivene čokoladom, njih sam sitnije nasekla sa oštrim nožem i umesto bananica posula sam sa tim napolitankama i stavila sam pola fila, umesto četvrtine ) bananice premazati sa sa malo fila pa staviti drugu koru preko, i ponoviti prethodni postupak kao sa prvom korom.Završiti sa trečom korom.

Umutiti neutralnu pavlaku i premazati tortu sa svih strana.Ukrasiti sa jagodama.

U originalnom receptu je torta bila premazana sa filom od torte i odozgore  prelivena sa 100 g čokolade za kuvanje koju ste otopili sa 1 kašikom margarina.

Dodatno ukrašavanje je bilo 2 kesice šlag kreme od vanile, umućene sa 200 ml mleka.

Presek nema jer sam je nosila za slavlje kluba Oplenac, koji je proslavljao svoj srebrni jubilej,25 godina postojanja. U tom klubu, smo miž i ja, igrali folklor mnogo godina i tu se i upoznali.Oni su nam druga porodica.

Tortu dobro ohladiti i poslužiti, najbolje je napraviti dan ranije.

Originalni autor ove torte je Viktoria Taleska.

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s