Spanać sa jajima i sirom

Svi volimo pite od sira sa spanaćem, ovo je malo drugačiji način kako da pripremite doručak ili večeru,vama i vašim najdražima.

Spanać sa sirom i jajima

Sastojci:

250 g baby spanaća
200 ml tečne pavlake
4 jajeta
po ukusu; vegeta, biber
na vrh noža muškatnog oraha
20 g rendane goude sira ili belog cheddar sira
po ukusu izmrvljene fete
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

U veći tiganj staviti kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja pa staviti opran i oceđen spanać da se proprži.

Propržen spanać ocediti a tečnost sačuvati.

Stavti spanać u podmazane, manje, vatrostalne posudice.

U tečnost, koja vam je ostala od spanaća, sipati pola tečne pavlake, pa kuvati dok se ne zgusne, oko 3-4 minuta, dodati malo vegete,bibera i muškatnog oraha.

Na spanać, koji ste stavili u vatrostalne posudice, sipati drugu polovinu tečne pavlake,napraviti mala gnezda u spanaću, pa razbiti po jedno jaje u svako gnezdo.

Preko jaja sipati zgusnuti sos,narendani sir i smrvljenu fetu, pobiberiti još malo.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 20 minuta.

Mi volimo rovito pečena jaja pa sam ih pekla 18 minuta, vi ako volite pečenija jaja, pecite duže.

Poslužiti sa prepečenim hlebom i paradajzom, mi smo jeli sa paprikama punjene sirom.

Prijatno!!!!

Spanać sa sirom i jajima (2)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s