Zalepljeni poljupci

Puslice na drugačiji način

Zalepljeni poljupci

Sastojci:

3 belanca

100 g šećera u prahu

3 kesice vanilinog šećera

sok od 1 limuna

100 g jezgra od oraha

50 g putera

100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Belanca umutiti kao što ih mutite za puslice, mutiti ih veoma dugo sa šećerom i vanilom i kada su belanca čvrsta dodati sok od limuna i umutiti ih još malo.

Umućenim belancima puniti kuvarski špric.Polovine jezgra oraha naređati na pleh,koji ste postavili papirom za pečenje i preko njih istisnuti veoma male kuglice, malo veće nego što su trešnje, od belanaca.

Peći/sušiti u prethodno zagejanoj rerni na 125*C oko sat vremena.

U manju šerpicu staviti puter i čokoladu,otopiti na tihoj temperaturi, malo ohladiti mešajući, pa svaku puslicu sa donjim delom gde je orah zamočiti u čokoladu i spajati ih sa drugom puslicom.

Prijatno!!!!

Zalepljeni poljupci

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s