Trouglovi sa spanaćem i sirom

Ovaj recept je u našoj kući još od devedesetih godina, od kume Italijanke. Trouglovi se mogu napraviti ranije, pojedinačno zamrznuti, pa ih staviti u kesu i u zamrzivač, kada se najave iznenadni gosti, izvaditi ih i peći.

Trouglovi sa sirom i spanaćem

Sastojci:

500 g    tankih kora (phillo)
500 g    skuvanog i dobro oceđenog i na sitno iseckanog spanaća
500 g    mladog kravljeg sira ili rikote
250 g    sitno iseckane praške šunke
100 g    narendanog žutog čedar sira
putera po potrebi
po ukusu    soli i bibera

Priprema:

Dobro oceđeni skuvani spanać izmešati sa sirom, šunkom, žutim sirom, biberom i dodati soli po vašem ukusu.

Uzeti dve ili tri kore, svaku premazati puterom, pa ih staviti jednu na drugu.

Kore nožem za picu iseći na 6 jednakih traka i na svaku traku staviti po kašičicu smese od spanaća, polako ih uvijati u truglove, ali ih premazivati puterom kako ih uvijate, jer donja kora koja je bila na radnoj površini sa te strane nije premazana.

Trouglovi sa sirom i spanaćom

Tako raditi dok ne potrošite sve kore.
Trouglove naređajte u pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, u kocku, pa ih pecite, dok fino ne porumene, na 175°C oko 15 do 20 minuta, u zavisnosti od rerne.

Poslužiti ih tople.

Prijatno!!!!

2 thoughts on “Trouglovi sa spanaćem i sirom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s