Truffles od bele čokolade i lešnika

Za čokoljupce

Truffles od bele čokolade i lešnika

Sastojci:

200 g bele kuverture*čokolade
60 ml tečne pavlake
naribana korica od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže
200 g mlevenih lešnika
50 do 75 g krupno mlevenih lešnika

Priprema:

Na pari otopiti čokoladu sa pavlakom, povrememo promešati. Dodati sok i koricu pomorandže i sve dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi za nekoliko sati. Umešati samlevene lešnike ( po želji možete koristiti i kokos ) i dobro sjediniti.

Ostaviti da smesa još malo odstoji, kašičicom vaditi smesu, oblikovati truffles i uvaljati u krupno narendane lešnike.

U svaku,po želji, utisnuti odozgore po jedan lešnik. Ostaviti preko noći da se osuše, staviti ih u papirne korpice i poslužiti.

Za lepši ukus ovih truffles obavezno propeći lešnike, očistiti od kožice i tek onda samleti. Po želji, takođe truffles pre nego što ih uvaljate u krupno mlevene lešnike možete ih još jednom uroniti u otopljenu čokoladu pa tek onda u krupno mlevene lešnike. Ja nisam.

* Kuvertura je vrlo kvalitetna belgijska čokolada, ako je nemate, koristite neku drugu kvalitetnu belu čokoladu.

Prijatno!!!!!!

Movogodišnji kolači

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s