French toast ili ti naše Prženice

Prženice obožavamo svi u kući i obično ih jedemo nedeljom ujutru za doručak

Prženice

Sastojci:

6 većih jaja

100 ml slatke pavlake

prstohvat soli

1 kašika vanilinog ekstrata

desetak parčadi bajatog hleba

Prilog:

sveže voće

prah šećer

javorov ili agava sirup

med

Ulje ili puter za prženje

Priprema:

U pliću okruglu posudu umutiti,sa žicom za mućenje, jaja sa prstohvatom soli, dodati pavlaku i vanilu i sve zajedno sjediniti.

U tiganj zagrejati ulje ili puter na osrednjoj temperaturi, iseći bajat hleb na kriške oko 2 do 3cm debljine i svako parče hleba utopiti, ali ne previše, jer će kasnije biti unutra gnjecavo, u smesu od jaja i pavlake i pržiti na toplom, ali ne vrelom ulju.

Umakati samo onoliko parčadi hleba koliko možete ispržiti u jednoj turi, posle raditi sa ostalim parčićima.

Pržiti samo dotle dok vam blago ne porumeni jedna strana, okrenuti na drugu stranu i kad je i ona pržena izvaditi na tanjir, koji ste postavili papirnim kuhinjskim papirom, da upije višak masnoće.

Poslužiti sa svežim voćem prelivene sa javorovim ili agava sirupom i posute sa prah šećerom.

Ako nemate ovaj sirup, zagrejati vrlo blago med i preliti ih medom ili sa nekim voćnim prelivom po vašoj želji.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s