Čičvarda ili varivo od kuvanih leblebija

Ovo varivo sam prvi put probala prošle godine i oduševila sam se. Ako volite leblebije, volećete i ovaj ručak. Hvala draga Ivona što si mi omogućila da ovaj tvoj recept podelim sa svima koji vole ovu vrstu jela.

Čičvarda

Sastojci:

400 g kuvanih leblebija (slanutak )
1 velika glavica crnog luka
3 velika krompira
1 velika šargarepa
3 čena belog luka
1 paradajz
1 ljuta papričica
ulje za dinstanje/prženje
po ukusu; vegeta, biber,crvena paprika
1 kašika svežeg
peršuna

Priprema:

Leblebije se pripremaju isto kao i pasulj. Ja koristim već skuvan,iz konzerve, a vi ako ga
nemate u konzervi potopite suve leblebije u vodu preko noći. Ujutru, nabubrele leblebije ocediti od vode u kojoj su stajale i spremne su za kuvanje.

U veću šerpu sipati ulje dodati sitno seckan crni luk i izdinstati ga dok blago ne porumeni,ubaciti krompir i šargarepu, koje ste isekli na kockice, veličine po vašoj želji, i njih malo prodinstati mešajući da vam se ne zalepe za dno šerpe.Na kraju dodati sitno isečen beli luk,ljutu papričicu i paradajz,koji ste oljuštili od kožice i vrlo kratko i to prodinstati.

Dodati oceđene leblebije, naliti sa vodom ili temeljcem, po vašem izboru, i kuvati dok
leblebije ne omekšaju, otprilike oko sat ili malo više. Pošto ja koristim leblebije iz konzerve kuvam samo toliko koliko da mi se krompir skuva.

Začiniti po ukusu i ostaviti da se vrlo kratko prohladi. Posuti seckanim peršunom i poslužiti sa nekim fino prepečenim hlebom

Prijatno i nadam se da ćete uživati u ovom jelu,koliko i mi uživamo u njemu. Po želji, možete dodati meso, mi ga volimo bez mesa.

Kuvana čičvarda

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s