Šareni rolat

Idealno predjelo za vaša slavlja ili lagani ručak sa zelenom salatom.

Slava 2013 001

    Sastojci za zeleni deo rolata:

2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike blanširanog i sitno iseckanog spanaća

    Sastojci za crveni deo rolata

2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
1 mala kašičica praška za pecivo
2 kašike ajvara

    Sastojci za žuti deo fila:

2 jaja
2 kašike ulja
1 kašika kisele pavlake
2 kašike brašna
a mala kašičica praška za pecivo
2 kašike sitnog starijeg kravljeg sira

  Sastojci za fil:

250 g krem sira
100 g masnijeg kravljeg sira
4 čena pasiranog belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna
malo soli i sveže mlevenog bibera
400 g ćureće šunkice

Priprema:

Pripremiti 4 zdele,mikser, žicu za mućenje i sve namirnice neka su vam sobne temperature.

Razdvojiti belanca od žumanca i belanca umutiti mikserom sa vrlo malo soli. Ostaviti ih na stranu. U drugu zdelu, u kojoj su žumanca, dodati dobro oceđen i sitno iseckan spanać, kiselu pavlaku, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve zajedno spojiti sa žicom za mućenje.Lagano dodavati umućena belanca i sve zajedno spojiti. Ostaviti zdelu na stranu.

Tako isto uraditi i sa crvenom smesom, samo na kraju umesto spanaća,dodati dve kašike ajvara.Ostaviti zdelu na stranu.

Sada tako i uraditi i sa trećom smesom i na kraju dodati dve kašike sira. Ostaviti na stranu.

Pleh od rerne ili veći duguljasti pleh veličine 28cm X 38cm prekriti papirom za pečenje i sipati svaku smesu kako vi volite.Protresite pleh da vam se smese poravnjaju i peći u prerthodnop zagrajanoj rerni na 190*C oko 15 do 20 minuta. Topli rolat izvrnuti na kuhinjsku krpu i veoma pažljivi umotati i ostaviti da se potpuno ohladi.

Slani rolat u tri boje i slavski kolači 001

Dok se rolat hladi vi pripremite fil. Umutiti krem sira,dodati pasirani beli luk, sitno seckan peršun, mleveni bibera i so, pazite da ne presolite, kravlji sir je slan. Listove šunke naređati preko smese od sira i pomoću krpe urolati. Preneti na foliju,zaviti i ostaviti u frižider da se dobro ofladi. Hladan rezati veoma oštrim nožem i poslužiti.

Umesto šunke možete staviti cela kuvana jaja, odseći malo deo jajeta pri krajevima i ređati na početak rolata,zaviti i ostaviti da se dobro ohladi…mogućnosti su beskonačne, pustite mašti na volju.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s