Bajadera oblanda

Za sve vas koji volite bajadere

Oblanda bajadera

Sastojci:

2 lista oblande

Sastojci za fil:

250 g šećera

2 dcl vode

250 g putera

300 g mlevenog keksa

300 g mlevenih oraha

100 g ćokolade za kuvanje

Sastojci za glazuru:

50 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

Priprema:

Ušpinovati šećer sa vodom,dodati puter i mešati dok se puter ne otopi.Dodati keks i orahe i sve dobro sjediniti. Masu podeliti na dva jednaka dela i u jedan deo staviti otopljenu čokoladu i dobro izmešati.

Jedan list oblande premazati prvo svetlim filom, a potom tamnim.Prekriti sa drugim listom oblande. Oblandu pritisnuti težom tacnom i ostaviti na hladnom da se filovi stegnu. Ovako je bilo u originalnom receptu.

Ja sam radila ovako, zato što sam htela da imam šarenu oblandu. Jedan list najveće oblande sam isekla na 5 delova. ( te sam jedino imala ) Sipati na prvi deo pola svetle smese, prekriti sa drugim delom oblande i sipati pola smese od čokolade,prekriti sa trećim delom isečene oblande i sipati ponovo onu drugu polovinu svetle smese,prekriti sa četvrtim delom isečene oblande i završiti sa petim delom isečene oblande. Pritisnuti oblandu sa nekom težom knjigom i ostaviti u frižider preko noći da se ohladi.

Ako prelivate sa glazurom ( ja nisam ) otopiti čokoladu sa uljem  i preliti preko oblande.Kada se glazura stegne, seći bajadere.

Na žalost, zaboravila sam da uslikam, ovu bajaderu pojedinačno, nju možete videti na tacni,zadnju sa desne strane.

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s