Zagrebačke buhtle

Prilikom naše posete Zagrebu,kupila sam nekoliko časopisa,jedan od njih je i ovaj „Fino & dobro za jesen i zimu“ u kom sam našla ovaj, fantastičan, recept za buhtle.

Zagrebačke buhtle

Sastojci:

1 kg brašna za dizana testa

4 jaja

10 kašika šećera

2 dl kisele pavlake

200 g otopljenogputera

1 kašiča limunove korice

4 dl toplog mleka

1 kesica praška za pecivo

40 g svežeg kvasca

1 kesica vanilinog šećera sa ukusom limuna

prstohvat soli

200 g putera za premazivanje testa

pekmez od šljiva ili kajsija

prah šećer za posipanje

Priprema:

Zagrejati mleko i u pola količine staviti kvasac i kašičicu šećera, sve dobro promešati i ostaviti na stranu da se kvasac digne.

U veću posudu za mešenje staviti brašno i napraviti udubljenje.

U posebnu zdelu umutiti jaja, šećer i so i u umućena jaja postepeno dodavati kiselu pavlaku,omekšali puter,ostatak mleka,prašak za pecivo,vanilin šećer,limunovu koricu i nadošli kvasac. Sipati smesu u brašno i sjediniti sa rukom. Isipati na radnu površinu i umesiti u glatko i meko testo.

Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom da raste oko sat vremena.

Naraslo testo istresti,premesiti ga, pobrašnite radnu površinu, rastanjiti testo  na prst debljine i iseći na kvadrate

Na svaki kvadrat staviti po kašičicu pekmeza pa testo zatvorite i oblikujte loptice.

Svaku lopticu dobro premazati sa otopljenim puterom i slažite na pleh namazan puterom.

Prekriti sa najlonom,preko staviti kuhinjsku krpu i ostaviti ih da se još jednom dignu.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C dok vam fino ne porumene.

Ohladiti ih, posuti prah šećerom i poslužiti.

Prijatno!!!!

Cool okupljanje u Zagrebu i Beogradu 207

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s