Zapečeni grejpfrut sa medom,vanilom i kardamom

Divan i osvežavajući doručak

Zapečeni grejpfrut

Sastojci:

2 veća grejpfruta
2 kašike meda
1 kašičica vanilinog kstrata
1 kardamom semenkice,ili prstohvat mlevenog

Priprema:

Stavirti samo gornji grejač da radi.

Grejpfrut preseći na pola i ako je potrebno iseći ih malo dole da vam stoje ravno.

Sa malim,oštrim nožem,iseći svuda okolo membrane.

Svaku polovinu voća staviti u plitku vatrostalnu posudu ili ih staviti sve zajedno, samo što će vam onda sok iscuriti u posudu,pa moraćete da sipate kašikom u zdelicu,iz koje ćete poslužiti.

U manju posudicu staviti med, vanilinu esenciju ( ja sam ovde koristila i na vrh noža prah od vanile), i isitnjene semenke kardamoma (otvoriti prvo,pa sitne semenke isitniti u avan) i sve to sjediniti.

Kašikom preliti sa smesom preko grejpfruta,posuti još malo kardamom, pa staviti u rernu da se peče ispod gornjeg grejača oko 4 do 6 minuta.

Ostaviti da se malo prohladi pa poslužiti mlako ili sobne temperature.

Zapečeni grejpfrut

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s