Cvekla sa hrenom

Divna salata, koja može dugo da stoji u frižideru

Salata od cvekle

Sastojci:

Sastojci:
9-10 glavica cvekli, srednje veličine
250 g spremljenog hrena
po potrebi soli
1 limun
250 ml (ili više) sirćeta
150 ml maslinovog ulja

Priprema:

Cveklu oprati i skuvati u vodi sa malo soli (po želji, možete je i ispeći u rerni) i limunovog soka i komada limuna( od limuna ćete doboto lepu boju cvekle ).

Ostaviti da se ohladi, oljuštiti ( kuvana cvekla se veoma lako oljušti rukama, koristite tan ke rukavice, ako nećete da imate crvene ruke ), i iseći na krugove, kockice, šnite, kako volite, pa redjati u činiju, red cvekle, red hrena. U sirćetu otopiti so, po ukusu, pomešati sa uljem, i malom žicom za mućenje izmiksati sve zajedno, pa preliti preko cvekle i hrena, izmešati sve zajedno, poklopiti zdelu i ostaviti u frižider do služenja.

Najbolja je kad je hladna.

Salata od cvekle

Cveklu možete pomešati i sa belim lukom ili crnim lukom, šta vam je po volji.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s