Uštipci sa ricotta sirom

Uštipke volimo svi…još jedan način kako ih pripremiti.

Grčki uštipci sa sirom i prelivom id ruzmarina 006

    Sastojci za uštipke:

500 g ricotta ili mađarski túró
100 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
3 jaja
250 g svenamenskog brašna
12 g praška za pecivo
narendana korica od pomorandže
ulje za prženje

    Sastojci za sirup:

100 ml vode
100 g šećera
sok od pomorandže
1 grančica ruzmarina

Priprema:

Umutiti sa žicom za mućenje sir,jaja,šećer i vanilin šećer ( ja koristim vanilla paste ) i na kraju dodati brašno, koje ste izmešali sa praškom za pecivo. Sjediniti sa varjačom.

U manju šerpicu staviti vodu i šećer i pustiti da provri,kad je provrelo kuvati 5 minuta. Skloniti sa ringle,Iscediti sok iz pomorandže, dodati grančicu ruzmarina,poklopiti i ostaviti na stranu da stoji oko sat vremena. ( ako ne volite jači miris ruzmarina, ostavite da odstoji  vrlo kratko i odstraniti ga ) Tokom stajanja će se zgusnuti.Sipati u flašicu ili zdelicu.

U šerpu sipati ulje ( ja koristim manji wok ), zagrejati ga, ali ne da bude prevruće.

Ruke nakvasiti vodom, uzimati po malo od testa,oblikovati uštipke između vaših dlanova,oblikovati loptice i spuštati ih u zagrejano ulje….kuglice će se same okretati u ulju.

Pržiti ih do zlatno žute boje i rešetkastom kašikom vaditi ih iz ulja.Stavljati na kuhinjski papir da se malo ocede od viška masnoće.

Grčki uštipci sa sirom i prelivom id ruzmarina 001

Poslužiti ih prelivene sa sirupom od pomorandže i ruzmarina, javorovim sirupom ili posute sa prah šećerom.

Mi smo ih jeli prelivene sa sirupom od pomorandže i ruzmarina i bilo je dovoljno da smo i umakali uštipke u sirup.

Grčki uštipci sa sirom i prelivom id ruzmarina 009

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s