Limoncello sa ukusom ruzmarina

Limun, i sve od njega, obožavamo….juče sam, sasvim slučajno, našla jednu vrstu limuna, koju ovde retko vidim,Meyer, oni su puno žući, korica im je glatka i nisu prekiseli kad se jedu pa sam rešila da napravim ovaj fini liker, od njih.

Limuncello sa ruzmarinom 002

Sastojci:

18 limuna ( samo korica )
1 grančica od 10 cm ruzmarin
1,5l votke
900 g šećera
1,25 l vode

Priprema:

Oprati limunove i sa oštrim nožićem iseči samo gornju koricu limuna, bez one bele kožice. U veliku teglu ( koja može da drži zapreminu od 3 litre ) staviti koricu, grančicu ruzmarina i 750 ml votke.

Ostaviti da odstoji 40 dana na tamnom i hladnom mestu ( ostava ili podrum ).

Staviti vodu da provri,dodati šećer i mešati dok se šećer ne otopi. Ohladiti i sipati sirup u teglu u kojoj je limunova korica i ostatak votke ( 750 ml ),sve promešati, ponovo zatvoriti i ostaviti još 40 dana da odstoji.

Procediti, sipati u manje flašice i podeliti prijateljima, a nešto ostaviti i za vas.

Ovaj liker se može napraviti i za kraći period, po samo nedelju dana čekanja u postupku 2 i 3..dobićete liker ali sa slabijim ukusom. Ovaj liker je najbolje držati u zamrzivaču i poslužiti hladno.

Ja sam napravila samo četvrtinu recepta.

Najbolje je napraviti ovaj liker od domaćih limunova a mi, na američkom kontinentu,možemo koristiti Meyer or Eureka limunove.

Živeli!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s