Salata od karfiola / Cauliflower salad

Salate, koji su kompletni obroci, za mene su fantastične.

Salata od karfiola

Sastojci:

1 manja glavica karfiola

2 do 3 kuvana jaja

6 parčića tanko narezane dimljene slanine

4 struka mladog luka

4 rotkvice

1 štapić celera zajedno sa lišćem

1 limun

2 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

1 kašika sitno seckanog peršuna

sveže mleveni biber

Priprema:

Karfiol očistiti i dobro oprati. Ja moje povrće volim da kuvam na pari,ne volim onaj vodeni ukus koji imaju kad se kuvaju u vodi i kuvam ga svega 5 minuta, jer volim da je hrskav ( vi ga kuvajte kako najviše volite ).

Dok se karfiol hladi, ispržiti slaninu na teflonskom tiganju bez masnoće, ali samo je propržiti,da dobije boju,ocediti od viška masnoće na kuhinjskom papiru.

Jaja skuvati. Ja ih uvek kuvam na ovaj način.Ohladiti,oljuštiti i iseći na četvrtine ili osmine, šta više volite.

Mladi luk oprati i iseći na sitnije,zajedno sa zelenim delom,rotkvice oprati i iseći na krugove, celer oprati i iseći na tanje kružiće zajedno sa lišćem.Ko voli ljuto, može iseckati jedan mali feferončić.

U posebnu zdelicu iscediti sok od limuna ( vi, koji imate neprskane limune nastružite i koricu ),dodati maslinovo ulje,pasirani beli luk,kašiku sitno seckanog peršuna  ( ja ne dodajem so jer mi je slanina dovoljno slana, vi, ako volite slanije dodajte so ) i sveže mlevenog bibera.Sve zajedno umutiti sa malom žicom za mućenje.

U veću i pliću zdelu staviti prohlađen karfiol,preko karfiola staviti mladi luk,rotkvice i celer,preko staviti isprženu slaninu i skuvana jaja i preliti sa prelivom od limunovog soka.

Poslužiti odmah.

Prijatno!!!!!

English Version

Cauliflower Salad

I love salads which i can eat as a meal,this is one if them.

Salata od karfiola

Ingredients:

1 small head cauliflower

2 to 3 boiled eggs

6 slices of smoked bacon

4 radishes

4 green onions

1 stalk celery

For dressing:

1 lemon

2 spoons olive oil

1 minced garlic

1 spoon fine chopped garlic

freshly ground black pepper

Directions:

I do not like my vegetables boiled, I always steam my veggies especially when I make salads with them.

Clean, wash and pull in small florets your cauliflower and stem it for 5 minutes,if you like your cauliflower cooked more, cook it longer then 5 minutes…I like mine  to be crunchy.

Leave steamed cauliflower on the side to cool off.

Cook your bacon with out any oil.Drain on paper towel.

Boil eggs.I always boil them by this method .Cool them,peel  and cut in 4 or 8 pieces.

Clean,wash and chop in a smaller pieces green onions, together with green parts,celery and radishes.

In a smaller bowl squeeze lemon,if is lemon organic, add zest of that lemon,olive oil,garlic,parsley ( I do not add any salt because bacon is already salty, if you wish you can add see salt ) and freshly ground black pepper.Whisk it.

In a larger and shallow dish put cauliflower first,then chopped green onions, celery and radishes,sprinkle with crumbled  bacon,and arrange cut boiled eggs.

Pour dressing over and serve warm.

Bon Appetit!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s