Trouglovi sa brie sirom i šampinjonima / Phyllo pastry with brie cheese and musrooms

Volim male sitne zalogaje, ovi trouglovi nisu baš sitni, ali možete ih napraviti onako kako vi volite. Za mene je idealna kombinacija lako topljivog brie sira i šampinjona.

Trouglovi sa brie sirom i šampinjonima

Sastojci:
500 g šampinjona ili pečuraka po vašem izboru
250 g brie sira
pola struka praziluka
2 male ljutike/aljme
prstohvat majčine dušice
1 kašika sitno seckanog peršuna
2 čena pasiranog belog luka ( i ne mora )
po ukusu so i sveže mleven biber
po potrebi puter
500 g tankih kora za baklavu ( phyllo )
Priprema:

Šampinjone dobro očistiti ili oprati ( gledala sam neke polemike oko pranja šampinjona, neki tvrde da se trebaju oprati, drugi da se samo očiste sa četkicom od prljavštine, ja ih obrišem mokrim kuhinjskim papirom i oljuštim, vi radite kako već radite ). Iseći na sitnije komadiće.
Sitno iseckati ljutiku.U dublju šerpu staviti 50 g putera, ili ako volite, može i maslinovo ulje i propržiti ljutiku da postane staklasta, dodati sitno isečeni beli deo praziluka te i njega propržiti i na kraju dodati sitnije isečene šampinjone ili pečurke po vašem izboru. Pržiti ih dok sva voda ne uvri. Dodati majčinu dušicu, pobiberiti, posoliti i na kraju dodati peršun. Sve zajedno promešati i ostaviti da se ohladi.
Ako koristite beli luk dodati ga zajedno sa pečurkama.

Otopiti puter ( ja počnem sa 100 g  i po potrebi dodam još )i staviti jednu koru dole, premazati je sa puterom i tako isto uraditi sa još tri kore,znači potrebno nam je 4 kore. Kore iseći na koliko delova vi volite da vam trouglovi budu veliki,ja sam sekla na 5 a nekada sečem i na 6 trakica.
Na početku trakice staviti komadić brie sira 1 kašičicu isprženih šampinjona i početi polako da ih uvijate u male trouglove.

Tako uraditi dok imate materijala. Naređati ih na pleh,koji ste prekrili papirom za pečenje ili silikonskom podlogom,premazati ih i odozgore sa puterom.
Prekriti ih sa najlonom i možete ih tako ostaviti preko noći u frižider ili na hladnom mestu i peći ih sutra ili možete ih peći odmah.
Ovako napravljeni trouglovi se mogu napraviti i ranije i zamrznuti i po potrebi vaditi, samo što njih kada napravite morate svaki red ili komad da prekrijete najlonom ili papirom za pečenje, inače će vam se zalepiti jedan za drugi i teže ćete ih odvojiti ili da ih prvo individualnio zamrznete pa tek onda staviti u kesu za zamrzivač.
Poslužiti ih tople kao predjelo za vaše goste ili sa jogurtom za doručak ili večeru.
Prijatno!!!!!

English Version
Phyllo pastry with Brie cheese and mushrooms
I love small bites and finger foods.This pastry you can serve as a appetizer  or with salad as a light lunch
Ingredients:
500 g mushrooms ( any kind you like )
250 g Brie cheese
white part of 1 leek
2 small shallots
1 sprig thyme
1 spoon fine chopped parsley
2 cloves fine chopped garlic
150 g or more butter
salt and freshly ground pepper
1 package Phyllo pastry
Directions:
Clean and chop mushrooms ( Some people are saying that mushrooms should not be washed, some people only brush them with a brush and some people clean them with wet paper towel, you do it your way ).
In a pan with heavy bottom put 50 g butter to melt or olive oil,add chopped shallots and cook it for about 3-4 minutes on medium heat.
Wash leek, cut in half lengthwise and cut in a thin half moon shape,add to shallots and cook it until leeks are soft,add chopped mushrooms and cook it until all liquid is gone.
Chop thyme and add to mushrooms, season with salt and freshly ground pepper to taste and add fine chopped parsley. Mix it all together and put it on the side to cool.
Melt butter, start with 100 grams, if you need it more add it later.
Layer four phyllo sheets,lightly brush melted butter on top of each sheet. Cut vertically with pizza cutter on 5 pieces. On the beginning of each piece put small piece of cut brie cheese, over put a spoon of mushrooms mixture and star wrapping in a triangle ( look at the pictures )
Continue making them until you have pastry and mushrooms mixture.
Line baking sheet with parchment paper or silicone baking liner,put all pastry on it and brush with melted butter. At this point you can freeze them individually, put them after that in a freezer bag and freeze them until later use. Bake them frozen, on 200*C until they get nice golden color.
If you are using them right a way, bake them on 175*C for about 20 minutes or until they get nice golden brown color.
Serve them warm  as a appetizers or with salad for light lunch
Bon Appetit!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s