Praline / Pralines

Za sve vas koji volite čokoladu,napravite praline za vas i vaše ukućane ili ih napravite, zapakujte ih u lepe kutijice i pokloniti svojim prijateljima

Praline sa  dulche de lece

Sastojci:

150 g kvalitetne belgijske čokolade

100 g dulce de leche

silikonski kalup za pralinice

Directions:

Čokoladu iseći na manje komade, u šerpicu staviti vodu i pustiti da provri, preko te šerpice stavite manju metalnu zdelicu i u nju staviti svu čokoladu, mešajući,otopiti je. Otopljenu čokoladu staviti u zamrzivač na 10 minuta i ponovo je otopiti na pari ( ovaj postupak je veoma važan, da vam se pralinice ne bi topile pri dodiru sa prstima).

Otopljenom čokoladom pomoću četkice premazati kalupiće,  i staviti ih u zamrzivač na 5 minuta,uraditi to još jednom, ako hoćete, premazati ih i treći put, mada nije potrebno,dva puta je dosta.

Praline sa  dulche de lece

Zagrejati malo dulce de leche da možete lakše da sipate u kalupić od čokolade,sipati po malo i ostaviti pri vrhu prazno da biste mogli da dopunite sa ostatkom čokolade i da zatvorite pralinice.

Praline sa  dulche de lece

Vratiti u zamrzivač i ostaviti pola sata.

Kad izvadite kalup iz zamrzivača prvo ga rukama malo razvucite i tek onda vrlo pažljivo istisnuti pralinice iz kalupa

Praline sa  dulche de lece

Prijatno!!!!

English Version:

PRALINES

Praline sa  dulche de lece

Ingredients:

150 g very good quality Belgium chocolate

100 g dulce de leche

silicone molds

Directions:

Cut chocolate in a smaller pieces,prepare the dishes for a bain Marie and bring the water to the boil.Put chocolate in the top dish and let it melt,stirring it.Melted chocolate put in the freezer for 10 minutes and then melt it one more time. This is easier way of tempering chocolate.

With the small brush, brush chocolate on the sides and bottom making sure that all the sides and bottom is cover with chocolate.

Put it back in the freezer for 5 minutes and then coat with one more coating of chocolate.Put it back one more time in the freezer  for 5 minutes.

While chocolate mold is in the freezer,prepare dulce de leche. Soften in microwave or put  a jar in boiled water so can be easier to pour in chocolate mold.

In each chocolate mold put dulce de leche two thirds full, leave little bit empty on top so you can close it with rest of melted chocolate.

Put it back in the freezer for 30 minutes.

Take it out and pull mold with your hands and very carefully press pralines out.

Praline sa  dulche de lece

Before you serve them leave them outside for 5 minutes or pack it in a nice box and give them as a present to your friends.

Praline sa  dulche de lece

Enjoy!!!!

Praline sa  dulche de lece

4 thoughts on “Praline / Pralines

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s