Pečena piletina u kaputiću od čipsa / Oven fried chicken coated with potato chips

Hrskava i sočna piletina bez dodatnih masnoća

Pečena piletina u kaputiću od čipsa

Sastojci:

6 do 8 bataka
500 ml mlaćenice / tečnog jogurta
1 kašika vegeta mix za piletinu
1/2 kašičice vegeta papar mix
na vrh noža mlevene ljute paprike
225 g BBQ chips
100 g brašna
po ukusu so i biber
1 kašičica rendane limunove korice

Priprema:

Piletinu oprati, osušiti kuhinjskim papirom i povegetiti sa obe vegete mix i posuti sa mlevenom paprikom i limunovom koricom.

Staviti u dublju zdelu i preliti sa mlaćenicom ili tečnim jogurtom. Pokriti sa najlonom i ostaviti u frižider preko noći.

Čips sa začinima po vašem ukusu (  ja sam koristila sa ukusom začina za roštilj/BBQ ) staviti u veću kesu za zamrzivač i smrviti u male sitne komadiće.

U pliću i veću posudu staviti smrvljeni čips, dodati sveže samleven biber i vrlo malo soli ( pazite da ne presolite ). Sve to izmešajte sa vašom rukom.

Uzimati po jedan batak iz mlaćenice,uvaljati u čips smesu i ređati na pleh koji ste prekrili sa pek papirom. ( ako imate žicu na kojoj pečete meso, naređati meso na žicu. )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata, u zavisnosti koliko su vam veliki parčići mesa. ( sa viljuškom ubosti parče mesa i ako izlazi bezbojna tečnost, meso je pečeno )

Poslužiti toplo sa pečenim krompirom i salatom po vašem izboru.

Prijatno!!!!

English Version:

 Oven fried chicken coated with potato chips

Very soft and juicy chicken and what is most important there is no oil for frying because this chicken is baked.

Pečena piletina u kaputiću od čipsa

Ingredients:

6 to 8 chicken drumsticks

500 ml buttermilk

1 teaspoon sea salt

1 teaspoon  Mrs Dash garlic and herbs

1/2 teaspoon black pepper

pinch  red pepper flakes ( I used hot )

225 g BBQ potato chips

100 g flour

salt and pepper

zest of one lemon

Directions:

Wash chicken and pat dry with kitchen paper towel.Season with salt,red pepper,black pepper and Mrs Dash seasoning.

Put chicken in a big bowl,pour buttermilk over and add lemon zest.Make sure that chicken is coated with buttermilk.Cover with plastic wrap and refrigerate over night or at lest few hours ( longer they are marinated in buttermilk, juicer they will be ).

In a large freezer bag put chips and crush it in a small pieces. Pour chips in shallow dish add flour salt and pepper.Toss to combine.

Tap excess buttermilk off, roll in a chip mixture,pressing lightly.

Place on a wire rack and bake in preheated oven on 180*C for about 45 minutes or until juices run clearly when  pierced with fork

Serve hot with roasted potatoes and salad of your choice.

Bon Appetit!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s