Krompir i punjene paprike sa feta sirom / Potato and stuffed peppers with feta cheese

Idealan bezmesni ručak, nije posno, ali idealno za vegeterejinca ili sve nas, koji bi hteli da se odmore od mesa…Vrlo često pravim po ovom receptu, i svaki put se oduševimo sa ovim ručkom.

( Scroll down for English Version )

Paprike sa krompirom

Sastojci:
2 do 3 paprike po osobi
400 g feta sira
4 jaja
4-5 krompira
2 kašike gustog jogurta
50 ml ulja
sitno seckanog peršuna
vegeta, biber ,so
Priprema:
Opranim paprikama odseći vrh i očistiti ih od semenki.
U veću zdelu uzmrviti feta sir, dodati jaja, gusti jogurt,seckani peršun,biber, ulje,vegetu,so i sve to sjediniti u smesu sa kojom ćete puniti paprike. Smesa je dosta tečna, kao za gibanicu.
Puniti paprike i ređati ih u vatrostalnu posudu koju ste namazali sa uljem.
U ostatak smese dodati isečen krompir na kripnije kocke, ja dodajem i parčiće paprike koju su mi ostale od poklopca koje sam odsekla sa paprika i dodajem i ljute paprike, koje presečem na manje komade i očistim od semenki i sve to izmešam zajedno,dodam i nekoliko čenova belog luka, sečenih na krupnije kockice.
Sipati celu tu smesu između parika i preliti sa još malo ulja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C dok vam se krompir ne ispeče i ne dobije lepu rumenu boju.
Poslužiti toplo sa salatom po vašem izboru.
Prijatno!!!!!!

It is delicious  dinner with no meat
Ingrediants:
2 to 3 banana sweet peppers per person
400 g creamy feta cheese
4 XL eggs
4 to 5 yukon gold potatoes
2 spoon Greek yogurt or sour cream
50 ml grape seed oil + 2spoons
salt, Mrs Dash spice,freshly ground pepper
parsley
Directions:
Cut of top part of peppers and discard all seeds.If is any pieces of pepper on cut of part do not trow,just cut it and save it.
In a bigger bowl put crumbled feta cheese,eggs,yogurt,chopped parsley,,half of grape seed oil, ( if you want it you can use it olive oil ) salt, freshly ground pepper and Mrs Dash spice and mix it all together.
Stuff peppers, mixture is runny but not to worry,it should be that way, stuff with bigger pieces of cheese and lay them in a larger baking dish where you will spread 2 spoons of oil.
Peel the potato,cut them in chunks and add to the rest of egg and cheese mixture,add pieces of pepper which you cut of from the pepper stem and if you like some heat add few of jalapenos peppers but with out seeds and cut on half. ( I love garlic and I always add 3 ti 4 cloves of chopped garlic )Mix it all together and pour in between peppers and pour over the dish with 25 ml of oil.
Bake in a preheated oven on 180*C ( 375F ) for 40 to 50 minutes or until potato is cooked and golden brown.
Cool it for 5 minutes,sprinkle with some more fresh parsley,and serve hot with salad of your choice.
Bon Appetit!!!!

4 thoughts on “Krompir i punjene paprike sa feta sirom / Potato and stuffed peppers with feta cheese

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s