Tikvice punjene slanutkom/leblebijama i sampinjonima

Znam da mnogo vas ne zna na koji način da upotrebi ovu tako dobru namirniciu – leblebije, evo još jednog načina kako da imate fini posni ručak.

Punjene tikvice sa leblebijama

Sastojci:

4 tikvice, prepolovljene na pola
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica iseckanog luka
2-3 češnja belog luka
250 g šampinjona, isečenih na listiće
1 kašičica mlevenog korijandera
1 1/2 kašičica mlevenog kumina
500 g kuvanog slanutka/leblebije
1/2 limuna iscedjen sok
2-3 kašike sveže iseckanog peršuna
po ukusu začini morska so, sveže mleveni biber, vegeta Natur,tucane crvene paprike


Priprema:

Zagrejati rernu na 175*C i podmazati pliću vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći tikvice.

Očistiti “meso” tikvice, iseckati ga i ostaviti na stranu.

Zagrejati ulje  pa izdinstati luka oko 5 minuta, dodati propasirani beli luk pa pržiti još 2 minuta.

Dodati iseckano “meso” od tikvice, narezane šampinjone i pržiti oko 5-6 minuta.

Dodati kumin, slanutak/leblebije, korijander, sok od limuna, peršun i zašine po ukusu.
Sve dobro promešati, pa napuniti tikvice.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu i peći oko 30-40 minutaili dok vam tikvice ne omekšaju.

Ja sam tikvice poslužila uz bećar paprikaš.

Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s