Bounty rolat

Za sve vas koji volite kokos… brzo se napravi, samo morate malo čekati da se stegne

Bounty rolat 007

Sastojci za rolat:

4 jajeta,sobne temperature
150 g šećera
80 g brašna
60 g otopljenog putera
25 g kakaoa

    Sastojci za fil:

750 ml mleka
100 g šećera
45 g skrobnog brašna
2 žumanca
1 kašika vanilinog ekstrata ili vanilla paste
200 g putera
200 g kokosa

Priprema:

U šerpicu staviti pola litre mleka,dodati šećer i kokos i pustiti da provri, kad provri,smanjiti temperaturu i kuvati desetak minuta i na kraju dodati 200 g putera, isečenog na kockice.Mešati dok se puter ne otopi.
Umutiti žumanca, dodati ostatak mleka, vanilu i na kraju dodati skrobno brašno i sve to sipati u mleko i kokos i kuvati dok se ne zgusne. ( Neće se zgusnuti kao kad kuvamo puding ali će biti gušće, stisnuće se prilikom hlađenja. Ako nećete da pravite sa gustinom i žumancima, staviti kesicu pudinga  od vanile )
Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi do sobne temperature i tek onda ostaviti u frižider dok se potpuno ne ohladi.( povremeno promešajte ili stavite najlon preko fila da nema kožicu/koricu)

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca postepeno dodavajući šećer i kad ste dobili sjajnu glatku smesu dodavati,jedno po jedno, žumance,muteći dok se svako žumance ne sjedini sa belancima.
Otopljen i malo prohlađen puter, sipati polako,stalno muteći mikserom.
Brašno i kakao izmešati zajedno i sejati po malo preko smese od jaja, spatulom sjediniti sve zajedno.
Pleh, veličine 24cm X 32cm,ili sličnih veličina podmazati ili prekriti sa papirom za pečenje i sipati umućeno tasto.Poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175-180*C oko 10 do 12 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne.
Pečenu koru prevrnuti na kuhinjsku krpu, pažljivo skinuti papir za pečenje ( ako ste ga koristili ) i uviti u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Ohlađen rolat pažljivo odviti, premazati sa filom, koji se zgusnuo i ostaviti malo fila da premažete i spolja, ali to ćete uraditi kasnije.
Zaviti rolat u alu foliju ili najlon i ostaviti u frižider da se potpuno ohladi i stegne, najmanje 3 sata a najbolje je preko noći.
Rolat možete preliti otopljenom čokoladom ili ostatkom fila i posuti sa mlevenim kokosom.
Iseći na parčiće i poslužiti.

Bounty rolat 009

2 thoughts on “Bounty rolat

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s