Dip od plavog patlidžana

Još jedan fini dip od plavog patlidžana, koji možete poslužiti uz neke krakere, pita hleb ili kukuriznim čipsom,može vam biti i lagana večera sa parčetom prepečenog hleba.

Dip od plavog patlidžana

Sastojci:

1 osrednje veličine plavi patlidžan
2 veće crvene babure
1 glavica ljubičastog luka
2-4 čena belog luka
65 ml dobrog maslinovog ulja
2 kašike pire od paradajza
1-2 kašičice soli
1/4 kašičice sveže mlevenog bibera

Priprema:
 
Plavi patlidžan oprati i oljuštiti mu koricu ( ja nisam),papriku očistiti od semenke i membrane ( ako volite malo ljuto, dodati i jednu ljutu papričicu), luk očistiti  i svo povrće iseći na kocke veličine oko 3cm.
 
Svo isečeno povrće staviti u činiju, dodati so, biber,maslinovo ulje i beli luk,sve dobro izmešati da vam povrće bude svuda utopljeno u ulje.
 
Rernu zagrejati na 200*C ,povrće isipati na pleh, koji ste postavili papirom za pečenje, pa ga poravnjati da vam sve bude u jednom redu. Peći oko 45 minuta i tokom pećenja promešati jednom. Posle pečenja povrće će vam biti zlatno braon ( pazite da ga ne pregorite) i mekano.Ostaviti da se prohladi.
 
Staviti svo povrće u multipraktik i izmiksati ga  vrlo malo,dodati pire od paradajza i izmiksati ga onoliko koliko vi volite, ako volite komadiće povrća u dipu, ostavite a ako ne, onda ga izmiksati da vam bude veoma gladak
 
Dip može da bude poslužen sobne temperature ili možete ga ostaviti nekoliko dana u frižideru. Pre posluženja preliti sa malo maslinovog ulja.
 
 
 
Prijatno!!!

2 thoughts on “Dip od plavog patlidžana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s