Terin od kozjeg sira i cvekle

Idealno za ove tople dane…može biti predjelo ili lagani ručak sa paradajz salatom

Terin od cvekle

Sastojci:

750 g mekog,belog kozjeg sira
2 veće cvekle, skuvane na pari
2-3 kašike jabukovog sirćeta
6 kašika bundevinog ili ulja od koštica grožđa
jezgra oraha
desetak perca vlašca
so i krupno istucani šareni biber

 
Priprema:
Oljuštiti cveklu,iseći je na šnite debljine oko 1cm,zaseći svaku da dobije četvrtasti oblik,pa ih istapkajte kuhinjskim papirom da uklonite višak tečnosti.
Kalup za terin zapremine 1.2l obložite pokvašenim i isceđenim papirom za pečenje.
Na dno rasporedite jedan sloj sira da bude visine 1cm,pa preko njega postaviti šnite cvekle,ostavljajući ivice okolo prazne.Nastaviti sa slojem sira ,zatim slojem cvekle,pa završiti sirom.
Pokriti papirom za pečenje,lagano pritisnuti dlanovima i prebaciti u frižider,najmanje dva sata ( ja sam ostavila preko noći ).
 Pre služenja, izvrnuti terin na dasku za sečenje. Umutiti sa žicom ulje,sirće,malo soli i sitno seckan vlašac.
Terin iseći na deblje šnite,nož brisati posle svakog sečenja.Prebaciti šnite na pojedinačne tanjire,poređati okolo polutke jezgra oraha,posuti sa krupno tucanim biberom i vinegretom koji ste prethodno umutili. Možete ukrasiti sa nekim rendanim sirom, peršunom ili percima vlašca.

Poslužiti  sa prepečenim hlebom.

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s