Šparoge ( asparagus ) sa poširanim jajima

Danas sam želela baš nešto lagano za ručak a sparoge su već bile kupljene, pa zašto da ne. Na ovaj način ih sprema moja prijateljica, kao prilog,uz roštilj ili pečeno meso.
Sastojci:
500 g mladih šparoga ( asparagus )
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
25 g putera
malo seckanog peršuna
so i biber
2 jajeta po osobi
 
Priprema:
Šparoge dobro oprati i očistiti od zadebljalih donjih krajeva.
U dublji i širi tiganj sipati ulje i dodati puter i kad se puter otopi dodati sitno iseckan beli luk i šparoge i pržiti ih na osrednjoj temperaturi dok ne omekšaju.Ako beli luk počne da rumeni previše, smanjiti temperaturu.
U manju šerpicu sipati vodu i kašičicu soli i pustiti da provri.Kašikom zavrteti vodu i sipati jaje, koje ste prethodno razbili u jednu manju posudicu, kuvati ga nekoliko minuta, dok se belanac ne skuva.Ja volim male žumance da je rovito zato jaje ne kuvam dugo. Ja kuvam jedno po jedno jaje,ako imate posudicu u kojoj se mogu kuvati više komada odjednom, koristite nju.
Poširana jaja staviti na izdinstane šparoge,posoliti i pobiberiti po ukusu ( ja koristim herbamare  so ) posuti sa sitno seckanim peršunom i po želji poslužiti sa prepečenim hlebom.
Prijatno!!!!

Dok smo mi ručali miris ovih božanstvenih  kuglica se širio svuda, nismo znali šta nam više miriše, ovaj jorgovan u vazni, ovo lepo drvce ili naš beli jorgovan, koji je još uvek beba….prošle godine smo ga zasadili i ove godine nas je podario svojim divnim mirišljavim cvetovima.


Ovaj ljubičasti smo dobili od prijateljice, pun joj je i prepun cvetova.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s