Bruschetta sa plavim patlidžanom i paprikama

Mali zalogajčići koji vam mogu  poslužiti za toplo ili hladno predjelo ili lagani ručak sa vašom prijateljicom, uz čašu belog vina.
Sastojci:

1 mali plavi patlidžan
1 žuta paprika
1 crvena paprika
1 ljutika
2-3 čena belog luka
3-4 kašike maslinovo ulje
2 kašike sitno seckanog peršuna
po ukusu biber,so,vegeta Mediteranski mix
neki fini rustični hleb ili baguette

Priprema:
 
Plavi patlidžan oprati i iseći na kockice,posoliti i staviti u cediljku da ispusti malo gorke tečnosti.
Dok se patlidžan cedi,iseći ljutiku ili običan crni luk na sitnije. U teži tiganj sipati ulje,zagrejati ga na osrednjoj temperaturi i dodati ljutiku.Pržiti je na tihoj temperaturi, pazeći da vam ne porumeni nego da se isprži dok ne postane staklasta,dodati  paprike koje ste očistili od semenki i iseći ih na trakice ali da vam nisu predugačke i pržiti i njih dok vam ne omekšaju.
Patlidžan isprati pod mlazom hladne vode, dobro ga osušiti kuhinjskim papirom i dodati paprikama.Po potrebi dodati još ulja i pržiti dok vam patlidžan ne omekša.
Na kraju dodati sitno seckan beli luk,peršun,posoliti, pobiberiti i dodati vegeta Mediterenski mix,probati i po potrebi dodati ono što vam fali od začina.
 
Neki fini rustični hleb ( ja sam kupila mali hleb koji je pravljen sa celim češnjevima pečenog belog luka),malo istosirati u rerni i preko staviti nekoliko kašika nadeva od patlidžana i paprika.

 

Poslužiti uz čašu belog vina.

Ovo vam takođe može biti prilog uz neko pečeno meso.

Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s