Topli sendvič

Kad je isuviše toplo i hoćete neki laganiji ručak, možete našpraviti i ovaj sendvič

 

Sastojci:

100 g dimljene slanine
4 šampinjona
4 struka mladog luka
2 čena belog luka
75 g rendanog topljivog sira,po izboru
3 jaja
po ukusu so i biber
1 kašika seckanog peršuna
50 ml tečne pavlake


Priprema:

Male baget hlebčiće ( baguette ) ili kifle iseći po sredini u obliku malih čamčića i ostaviti na stranu.

U teflonski tiganj staviti sitno iseckanu dimljenu slaninu i propržiti je vrlo kratko, dodati sitnije isečene šampinjone i pasirani beli luk i pržiti samo dok ne uvri voda koju su šampinjoni ispustili prilikom prženja.
Ohladiti i sipati u veću činiju.

Mladi luk očistiti,oprati i iseckati beli i zeleni deo,dodati u činiju. Sir izrendati na sitniju stranu i to dodati u činiju, ali ne sve, ostaviti malo da pospete preko zapečenih sendviča, zajedno sa sitno seckanim peršunom,tečnom pavlakom i jajima. Sve to zajedno sjediniti sa viljuškom.

Sa tom smesom puniti udubljenje u hlebu ( ja sam imala dovoljno za dva veća i dve manje zemičke ) i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C. Peći oko 15 ili 20 minuta, dok ne vidite da su vam jaja pečena.
Izvaditi iz rerne,posuti sa ostatkom sira i zapeći vrlo kratko,dok se sir ne otopi.
Poslužiti tople sa zelenom salatom ili šta vi već volite.

 

2 thoughts on “Topli sendvič

    • Kad ova pohvala dolazi od vrhunskog majstora, kao što si ti, da znaš da prija.Od srca ti hvala na lepim rečima i punooooo pozdrava. ( Nadam se da ću imati prilike da te jednom i lično upoznam )

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s