Muffini s nutelom

Još jedan način kako iskoristiti hleb ili kroasane koji više nisu sveži.

Sastojci:

2 bajata kroasana ili hleb
1 jaje
2 žumanca
50 g šećera
1 kašičica vaniline esencije ili vanilla paste
300 ml tečne pavlake
nutela

 
Priprema:
 
Bajate kroasane ili hleb,iseći na kockice oko 2-2.5cm veličine.
Ako imate one dublje korpice za muffine,ako ne onda 6 malih remekina ili kalup za muffine dobro podmazati puterom ( ja sam ih isprskala sa sprejom za pečenje) i ostaviti na stranu.
Zagrejati rernu na 180*C
U veću zdelu umutiti jaja sa šećerom, dodati vanilu i pavlaku i sve sjediniti.Dodati isečene kroasane i sve dobro izmešati da vam upiju tečnost.
Sipati po dve kašike natopljenih kroasana u kalupe,preko staviti kašičicu dve nutele i opet preko sipati po kašiku natopljenih kroasana i tečnost, ako vam je ostala, raspodelite da svuda podjednako sipate, na kraju staviti po još malo nutele na vrh.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni, ako ih pečete u korpicama ili remekinima, staviti na neki pleh i peći ih oko 30 do 40 minuta, ili dok vam fino ne porumene.
Ohladiti ih malo pa ih poslužiti sa čokoladnim ili običnim mlekom.
Mogu vam biti desert ili topli doručak.
Moji su više rumeniji, jer sam morala da odem a muž ih je „pazio“….

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s