Džem od jagoda sa aromom pomorandže

Sa palačinkama najviše volim džem od jagoda i kajsija. 

Sastojci:

1 kg jagoda
1 pomorandža
1 kg šećera ( u zavisnosti od slatkoće voća)
5 kašika Grand Marnier  

Priprema:

Oprati jagode,očistiti ih i iseći na komadiće.
Dobro oprati pomorandžu vrelom vodom,obrisati,nožićem za ljuštenje povrća oljuštiti tanko koricu, bez one bele podkorice.
Voće i šećer pomešati u velikoj i dubokoj činiji i ostaviti da stoji pokriveno oko 3-4 sata.Dodati smesi sitno iseckanu koricu od pomorandže.
Uz neprestano mešanje početi sa kuvanjem voćne mase,kada prokuva,krčkati oko 4 minuta uz mešanje. Po ukusu dodati liker od pomorandže.
Ukloniti sa šporeta,poklopiti i ostaviti da se ohladi., a onda ponovo pustite da provri i kuvati još 4 minuta, mešajući.

Tegle dobro oprati,isprati ih toplom vodom i ostavite da se dobro ocede na čistoj kuhinjskoj krpi.
Sipati džem i odmah zatvoriti tegle.
 Savet: Ako na tanjirić stavite malo vrelog džema i ostavite da se ohladi, a zatim uspravite tanjirić i držite ga u tom položaju,a džem stoji na njemu,onda je džem kuvan dovoljno i možete ga sipati u već pripremljene tegle.
Ja sam od 1 kg jagoda dobila dve i po teglice od po 250 g, za nas je dosta.Šerćer se može i smanjiti, u zavisnosti od slatkoće voća.

Napravite palačinke i uživajte.

Prijatno!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s