Rolnice sa kremom od vanile

Najlepsa krema, koju sam ikada do sada probala.Moze se koristiti i za princes krofnice a recept je preuzet odavde
Sastojci:

500 g lisnatog testa
3 žumanca
1 vanilin šećer
100-150  g  šećera
500 ml    mleka
1 puding od vanile
1 instant želatin fix
nekoliko kapi vanilinog ekstrakta
1 kašika gustina
200 ml    tecne pavlake   

Proprema:

Lisnato testo,razvaljati i iseci na uze trakice, za ovu kremu vam trebaju 24 rolnice.


Namotati na rolnice,koje ste prethodno premazali sa malo putera, pa premazati jednim umucenim jajetom, i peci oko 15 minuta na 200*C.

Skinuti ih sa rolnica i ostaviti da se ohlade.Dok se rolnice hlade, napraviti kremu:
Staviti 350 ml mleka da se kuva, u medjuvremenu umutiti 3 zumanca sa secerom i vanilin secerom ( ja koristim vanilinu gustu pastu umesto secera).

U 150 ml mleka razmutiti puding i 1 kasiku gustina pa sve to sipati u izmucena jaja. Dobro promesati, pa sipati lagano u vrijuce mleko, stalno mesajuci zicom. Kuvati dok se ne zgusne.

Kremu ohladiti.

Umutiti tecnu pavlaku sa dodatkom instant zelatina pa dodati sve to u ohladjenu kremu.

Ostaviti da se ohladi pa napuniti sa hladnom kremom, pomocu sprica za ukrasavanje torti,rolnice.

Posuti prah secerom i posluziti.

Kremu možete napraviti mnogo ranije,samo je prekrite sa providnom folijom da se ne stvori „korica“,znači folija direktno na kremu i ostaviti u frižider.

Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s