Kiflice sa pudingom

Davno nisam mesila ništa ,danas sam malo listala moje stare časopise i kuvarice, jer nekih se moram rešiti,a žao mi je da ih bacim, jednostavno više nema mesta i polako ih pakujem u kutiju i nosim ih u garažu, kad naiđoh na ovaj fini recept…. 
 
    Sastojci za testo:

500 g mekog brašna
     20 g svežeg kvasca
     2 dl toplog mleka
     3 kašike šečera
     1 kesica burbon vanilinog šećera
     1 dl ulja
     pola kašike sirćeta
     prstohvat soli
     1 jaje + 1 žumanac

    Sastojci za puding:

1 kesica pudinga od lešnika
     2 kašike šećera
     2,5 dl mleka

    i još:

  1 belanac
      krupni šećer za posipanje testa ili krupnije mleveni lešnik
      prah šećer

Priprema:
U toplo mleko staviti kašičicu šećera ( od one tri kašike ili dodati ekstra ) kvasac, sve promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.
U veću posudu za mešenje prosejati brašno i napraviti udubljenje,dodati blago umućeno jaje i žumanac,prstohvat soli, ulje, šećer, vanilin šećer i narasli kvasac i zamesiti dok ne počne da se odvaja od stranica posude. Istresti na radnu površinu i umesiti glatko testo.(ako je potrebno dodati kašiku-dve brašna dok mesite testo, meni nije bilo potrebno )

Oblikovati u loptu,vratiti u posudu za mešenje,pokriti najlonom i odstaviti na toplo mesto,da testo naraste.

Dok testo raste,skuvati puding.Od celokupne količine mleka oduzeti malo gde ćete razmutiti puding a ostatak staviti na provri, zajedno sa šećerom, sipati polako rastvoreni puding u toplo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Po želji, punjenje vam može biti po izboru, puding, džem, nutela,čokolada….
Naraslo testo premesiti i podeliti na male loptice ( moje testo je bilo 900 g i tačno sam imala 18 loptica po 50 g ) svaku lopticu rastanjiti u oval što tanje možete, testo je jako fino za rad,staviti kašičicu smese od pudinga, preklopiti gornji deo preko fila, spoljne strane podviti da fil ne iscuri i ako želite donji deo raseći nožem nekoliko puta da imate ove lepe šare po kiflicama ( ovo sam naučila od moje komšinice Sandy ) i zaviti u kiflicu.
Na pleh staviti papir za pečenje i naređati kiflice. Pokriti ih sa najlonom i ostaviti da još malo naraste.

Umutiti belanac sa viljuškom,premazati svaku kiflicu i posuti sa krupnim šećerom ili krupnije iseckanim lešnikom ( ja sam pola posula sa krupnim šećerom a pola sa chia semenkama )

Zagrejati rernu na 200*C i peći ih oko 15 minuta ili dok vam ne porumene.

Ostaviti da se malo ohlade,posuti sa prah šećerom i poslužiti.

Prijatno!!!!

 Evo i malo cveća iz moje baštice

 

  

 

i još jedan iz iste familije
A procvetao je i moj beli klematis

ovaj cvet obožavam, ne znam kajko se zove na srpskom, na engleskom je  maltiski krst

i moj voštani cvet je procvetao, gajim ga u vodi i svake godine ima po jedan ili dva cveta, ovog puta mi je podario dva cveta…a miriše mi cela kuhinja od njega.
 
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s