Hrskave pita rolnice

Idealno kao „finger foods“ ili za doručak sa jogurtom 

 

Sastojci:

500 g kora za pite
300 g belog sira
150 g blanširanog spanaća
4 do 5 jajeta
panko mrvice
ulje za prženje

Priprema:

Kore za pitu iseći na komade kolike rolnice želite da vam budu, naše kore su ovde manje od vaših, i ja sam svaku isekla na 4 dela.
U jednu zdelu umutiti 2 jaja viljuškom, dodati izmrvljeni beli sir ( ja koristim kremastu fetu ) blanširan, sitno iseckan i dobro oceđen spanać i sve to sjediniti. Ja nisam solila jer mi je sir dovoljno slan.
Na svaku četvrtinu kore staviti po kašićicu-dve smese od sira, podviti krajeve da fil ne iscuri i urolati.Tako raditi dok imate materijala.
Preostala jaja umutiti sa viljuškom a u drugi tanjir staviti panko mrvice ( prave se samo od sredine belog hleba, koji se samelje u multipraktik i osuše u rerni ).
Sipati ulje u tiganj  i zagrejati na osrednjoj temperaturi, svaku rolnicu umočiti prvo u jaje pa u mrvice i pržiti dok ne dobijete zlatno braon bojicu.
Poslužiti tople.

 

Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s