Šampinjoni prekriveni suvom slaninom

Mi obožavamo šampinjone i koristimo ih na svaki mogući način,ovaj recepot sam preuzela odavde,  obogatila ga po našem ukusu i uživali u ovom prilogu.
Sastijci:
4 veća šampinjona po osobi
4 do 6 šnita suve dimljene slanine
50 g putera
4 do 6 čena pasiranog belog luka
kašika dve sitno iseckanog peršuna
začini po ukusu; vegeta, biber, crvena mlevena paprika
Priprema:
Šampinjone  oprati, povaditi im drškice i ostaviti ih sa strane.
Sitno iseckati, opran i osušen,peršun ( ako volite možete staviti i malo majčinske dušice ), ispasirati ili takođe sitno iseckati beli luk, pomešati zajedno.
U svaki šampinjon prvo staviti mrvicu putera,na vrh noža od svakog začina koji koristite i na kraju smesu od iseckanog peršuna i belog luka.
Tako napunjene šampinjone naređati u vatrostalnu posudu a između njih staviti njihove drškice ( podjednako su ukusne ),preko šampinjona staviti šnite suve dimljene slanine.
Zagrejati rernu na 200*C i staviti ih da se peku.Peći ih oko dvadesetak minuta.
Poslužiti ih tople kao prilog nekom mesu, idealno je kao predjelo, ili sa mesom sa roštilja. Moču ne bacajte,umakati sa hlebom.
Prijatno!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s