Souffle sa trešnjama

Poslužiti ga mlakog sa kuglom sladoleda ili direktno iz posudice. 
Sastojci:

200 ml tečne pavlake
1/2 mahuna vanile izgrebati semenke
100 ml punomasnog mleka
3  jajeta
50 g najsitnijeg šećera (super fini šećer)
70 g prosejanog brašna
1 kašika likera od pomorandže (Grand Marnier)
po želji trešanja, možete ih očistiti od košpica a i ne morate
po želji prah šećer, za posuti


Priprema:
Zagrejati rernu na 180*C  
 
Polako zagrevati tečnu pavlaku sa semenkama vanile (koje ste skinuli sa mahune vanile ), zajedno  sa vanilinom mahunom, ako nemate mahunu vanile, sipajte 1 kašičicu tečne vanile esencije/ekstrakta.Nemojte da vam pavlaka provri samo da postigne stvaranje onih mehurića oko ivice šerpe. Skloniti i dodati 100 ml mleka. Promešati, izvaditi mahunu od vanile i ostaviti da se ohladi. 
Sa žicom za mućenje umutiti jaja sa šećerom i prosejanim brašnom i dodati ohladjenu pavlaku, promešati žicom pa dodati 1 kašiku likera i još jednom promešati. 
U 4 posudice za souffle, (remekin posudice), stavite na dno po 5-6 trešanja ( ja sam moje očistila od košpica),sipati smesu od jaja i pavlake, ja ih nisam punila do vrha samo do one linije pa sam imala za 5 posudica a vi ako hoćete, napunite ih do vrha.Nisam bila sigurna da mi ne iscuri sve napolje. 
 
Staviti ih na pleh za pečenje pa u rernu/pećnicu i peći oko 30 do 40 minuta, dotle dok vam ne postanu zlatno braon a kad zabodete nož u sredinu da vam bude čist, onda su vam gotove. 
Posuti ih prah šećerom i poslužiti mlake ili sobne temperature.

Prijatno!!!!!!

4 thoughts on “Souffle sa trešnjama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s