Mafini sa tikvicama i borovnicama

Čudna, ali vrlo ukusna, kombinacija i što je najvažnije, maffini su vrlo vazdušasti i mekani
Sastojci:

3 jajeta
250 ml ulja
3 kašičice esencije vanile
250 g šećera
300 g tikvica
420 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1 kašika cimeta
200 g svežih borovnica

 
 
Priprema:
 
 
Zagrejati rernu na 175*C. Blago podmazati kalupe za maffine.  
 
U veću činiji za mućenje umutiti jaja, dodati ulje, vanilu i šećer, Dodati narendane tikvice pa polako dodavati brašno koje ste prethodno izmešali sa solju, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i cimetom, sve dobro sjediniti pa vrlo pažljivo umešati borovnice. 
Sipati u maffin kalupe.  
 
Peći maffine oko 20 do 25 minuta ili dok vam čačkalica izadje čista iz testa. 
Ovi maffini su originalno napravljeni da budu minijaturni hlebčići, ali ja nemam te kalupe i baš mi se ne kupuju, jer više ne znam šta ću sa kalupima, ja sam ih napravila u kalupe za maffine. Dobićete 24 maffina.
Ako neko od vas ima te minijaturne kalupe za hlebčiće i ako odlučite da ih pravite u njima, peći kolač oko 50 minuta.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s