Tart sa borovnicama i makom

Još jedna fina poslastica sa borovnicama

 Sastojci za testo:

300 g brašna
150 g hladnog putera
100 g šećera
1 jaje
prstohvat soli

Sastojci za nadev:

4 jajeta
100 g šećera
500 g svežih borovnica
350 g kisele pavlake sa većim procentom masnoće
2 kašike nemlevenog maka

Priprema:

Od brašna, putera, jajeta, šećera i soli umesiti glatko testo po želji. Ako imate multipraktik, možete ga umesiti i u njemu.

Umešeno testo oblikovati u loptu, zaviti u providnu foliju i staviti u frižider oko sat vremena, da se testo ohladi.


Ohlađeno testo razvaljati na silikonskoj podlozi ili papiru za pečenje, preneti pomoću oklagije u kalup za tart 26 cm, koji ste prethodno podmazali puterom, utisnuti ga u kalup, staviti preko testa papir za pečenje i sipati pasulj preko papira da vam pokrije dno.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko dvadesetak min.


Izvaditi iz rerne, skloniti papir i pasulj.


Preko polupečenog testa rasporedite borovnice da prekriju dno.


Jaja i šećer umutiti dok ne dobijete gustu, svetlo žutu, smesu. Dodajte kiselu pavlaku i premešati žicom dok sve dobro ne sjedinite sa smesom od jaja.


Preliti preko borovnica ovu tečnu smesu, posuti nemlevenim makom.


Pažljivo vratiti u rernu i peći još 35 min. ili dok blago ne porumeni.


Tart se mora potpuno ohladiti pre služenja – biće lakši za sečenje.


Poslužiti tako kako jeste ili sa kuglom sladoleda od vanile.

 Originalni recept možete videti ovde

Prijatno!!!!

Ovde sam napravila neke promene i možda zato nije kremast kao što je kod Bube na slici, stavila sam 230 g kisele pavlake sa 14% masnoće i 120 g maskarpone sira ( toliko mi je ostalo, pa mi je bilo žao da ga bacim) u koru i fil sam dodala po kašičicu vanilla paste i smanjila sam šećer, ali bez obzira na sve, ukus je fenomenalan.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s