Letnja krema sa šumskim voćem

Idealna poslastica za ove tople letnje dane
Sastojci:


     400 g jagoda
     100 g malina
     100 g kupina
     100 g borovnica
     300 ml vode
     500 g guste kisele pavlake (moja je bila sa 14% masnoće)
     100 ml mleka
     5 kasika + 70 g šećera
     5 punih kašičica želatina (oko 14g )
 
Priprema:
 
Podeliti jagode na pola pa ih izgnjeciti viljuškom ili onom žicom što gnječite krompir za pire . Dodati 300 ml vode i 5 kašika šećera, pustiti da provri, pa procediti i baciti ostatak pulpe od jagoda.( dobro izgnječiti jagode da izađe više soka )
 
2 kašičice želatina potopiti u hladnu vodu da omekša i onda dodati omekšali zelatin u vruć sirup od jagoda, i mešati dok se želatin ne otopi. 
 
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
 
Dok se to hladi, isecite deo jagoda pa stavite na dnu posude u kojoj ćete praviti ovaj desert ( ja sam uzela plastičnu posudu u obliku modle za kuglof, malo je nakvasila) takođe sam stavila i 5-6 malina, borovnica i kupina. 
 
Sipati ohlađeni sos od jagoda preko voća i staviti na pola sata u zamrzivač ( meni je trebalo više od pola sata, tačno 45 minuta). 
 
Potopiti 3 kašičice želatina u 1/3 mleka, ostaviti da nabubri, pa onda dodati i ono 2/3 mleka, zagrevati stalno mešajući dok se želatin otopi, ostaviti da se ohladi. 
 
Kiselu pavlaku viljuškom izmešajte sa 70 g šećera pa dodati ostatak borovnica, maline nemojte dodavati, one su premekane, njih ćete stavljati u kremu dok sipate u kalup. 
 
Kašikom sipati kremu od pavlake na sos od jagoda (koji treba da bude čvrst) stavljati maline, dok ne završite sa kremom od pavlake. 
 
Ostaviti u frižider najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
 
Da istresete poslasticu iz kalupa, najbolje je zaroniti u vruću vodu, kalup  do ivica,staviti tacnu odozgore i okrenuti.


Prijatno  !!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s