PESTO OD IZDANAKA BELOG LUKA

Beli luk obožavam….. 

 Sastojci:

250 g izdanaka belog luka
50 g narendanog parmezana
2-3 kašike pinjola ( umesto pinjola možete koristiti oljuštene bademe, lešnike ili orahe )
200 ml maslinovog ulja
sok od limuna
so i ako volite malo bibera
po ukusu nekoliko listova bosiljka ( ne mora )

Priprema:

Izdanke belog luka oprati i iseći na manje komade.
Sve,osim maslinovog ulja, staviti u multipraktik i samleti.
Postepeno dodavati maslinovo ulje.
 

Na kraju dodati sok od pola limuna.
Ako je pregusto, dodati još malo maslinovog ulja i sve još jednom samleti u multipraktiku da se sjedini.
 
 
Pesto možete zamrznuti ili staviti u teglicu i preliti sa maslinovim uljem.
Čuvati u frižideru.
 Sa ovim pestom možete premazati kozice pre grilanja, ili staviti ispod kožice piletine i peći.Takođe možete praviti i razna peciva ili što najviše volimo, sa pastom.
Takođe može se izmešati sa omekšalim puterom i koristiti za tostirani hleb ili za razne tople sendviče.
Prijatno!!!!!


Posted in dip

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s