Palačinke s pavlakom

Ovako fine i nežne palačinke još nikada nisam jela, kada ih zagrizete, prosto se tope u ustima. Kao penica su. 
Sastojci:
200 ml tečne,neutralne pavlake
3 velika jaja
1 kašika šećera
3 kašike vršne,brašna
1 kašika putera
4 kašike mineralne vode ili soda voda
prstohvat soli
prstohvat praška za pecivo
1 kašika tečne vanile i na vrh noža praha od vanile
4 kapi ulja od narandžine kore ili malo nastrugane kore
Priprema:
 Umutiti jaja sa kašikom šećera pa dodati tečnu pavlaku,mineralnu vodu, vanilu,prah vanile,naribanu koricu narandže i sve dobro sjediniti.
Nad posudom prosejati brašno pomešano sa praškom za pecivo i malo soli, umutiti dobro sa žicom za mućenje, da razbijete sve grudvice, dodati otopljen puter i sve sjediniti i ostaviti pola sata u frižider da se „odmori“.
U tiganj sipati malo ulja pa ga dobro zagrejati, sipati kutlačom testo i peći kao što pečete palačinke.( Ja sipam samo prvi put malo ulja, posle toga mi više nije potrebno i ne lepe mi se )
Budite veoma pažljivi pri okretanju jer su veoma nežne, da ih ne pokidate.
Od ove smese ćete dobiti 8 najlepših palačinki,koje ste ikada probali.( U zavisnosti od veličine tiganja)
Ja sam ih mazala domačim džemom od kajsija.
Recept je odavde sa nekim izmenama
Prijatno!!!!!!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s