KINOA ( QUINOA ) PLJESKAVICE SA SPANAĆEM

Ove male zalogajčice sam prvi put probala kod naše Jelene…ja sam ih pravila u obliku pljeskavica, idealno za sve vas koji ne jedete meso ili ako hoćete da se malo odmorite od mesa.
Quinoa pljesjkavice sa spanaćem
 
Sastojci:
375 ml quinoa
375 ml povrtni temeljac
125 ml maslinovog ulja
1 mala glavica crnog luka, sitno iseckanog
3 češnja pasiranog belog luka
pola kašičice soli
četvrtina kašičice bibera
100 g očišćenog spanaća
3 jajeta
60 ml parmezan sira
2 kašike brašna
četvrtina kašičice naribane limunove korice
1 1/2 kašičica praška za pecivo

Za umak od jogurta i limuna:
375 ml gustog jogurta
2 do 3 struka mladog luka
1 kašika limunovog soka
prstohvat soli i bibera
 
 
Priprema:
 
Staviti kinou u cediljku i ispirati je dok voda ne bude potpuno čista. U šerpicu staviti povrtni temeljac i isto toliko vode,dodati kinou i pustiti da provri, kad provri,zaklopiti,smanjiti temperaturu i kuvati 15 minuta.
Isipati ponovo u cediljku i ostaviti da se ocedi i ohladi.
Dok se kinoa cedi, u tiganj staviti 1 kašiku maslinovog ulja dodati sitno iseckan crni luk, pasirani beli luk, so i biber i pržiti na osrednjoj temperaturi dok luk ne omekša, oko 4 minuta,povremeno promešati.Dodati opran spanać i pržiti oko 3 minuta da spanać omekša i voda uvri.
Ostaviti da se malo prohladi te sitno iseckati spanać.
Da napravite umak za njih izmešati sve sastojke zajedno i ostaviti u frižider. ( Gusti jogurt, limunov sok, tanko iseckan zeleni luk,so i biber )
U veliku zdelu umutiti sa žicom za mućenje, jaja,parmezan,brašno,prašak za pecivo,limunovu koricu.Dodati oceđenu kinou i spanać i sve zajedno sjediniti.
Sa blago nakvašenim rukama napraviti 16 manjih pljeskavica i staviti ih na pleh,koji ste prekrili papirom za pečenje.
Ostaviti sat vremena u frižideru.

Pržiti ih u teflonskom tiganju na osrednjoj temperaturi, okrenuti ih kad su zlatno braon sa dve spatule i pržiti i drugu stranu, sve zajedno oko 8 minuta.
Stavljati ih ponovo na pleh i držati ih u zagrejanoj rerni na 100*C dok ih sve ne ispržite.

Možete ih preliti sa umakom, posuti sa susamom ili umak staviti sa strane pa neka svako stavi koliko voli.
Naša deca umaču u sos i tako ih jedu…Prijatno!!!!! Malo cveća iz moje bašte, drugi gaje paradajz i paprike u baštima, ja cveće.Moje omiljene daylilies, ovo je samo jedan deo koje su procvetale, druge tek stižu.

60416-dayliliesujulu2013


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s