KUGLOF SA TIKVICAMA I ČOKOLADOM

Verovatno, za mnoge od vas, će ovo biti vrlo čudna kombinacija, mene su baš ti, čudni sastojci,naterali da  isprobam ovaj kuglofi mi smo oduševljeni mekoćom i mirisom.
Sastojci:


     350 g šećera
     125 ml ulja
     65 g putera
     125 ml tečnog jogurta
     2 jaja
     1 kašičica ekstrakt vanile
     375 g brašna
     2 kašike neslatkog kakaoa
     1 kašičica sode bikarbone
     1/2 kašičice praška za pecivo
     1/2 kašičice cimeta
     1/4 kašičice mlevenog klinčica
     300 g narendane tikvice

     75 g čokolade za kuvanje (najbolje je ako imate čokoladne suzice )

     55 g badema, sečenih na listiće

     Puding za preliv:

     100 g šećera
     2 kašike brašna
     2 kašike skrobnog brašna/gustina
     750 ml mleka
     3 šumanca
     3 kašike putera
     1/4 kašičice ekstrakta od badema.

 
Priprema:
 
U velikoj posudi za mućenje umutiti ulje, omekšali puter i ćećer, dodati tečni jogurt, jaja i vanilu. 
 
U posebnoj činiji izmešati brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, cimet i klinčic. Postepeno dodavati umućenoj smesi od jaja. Umešati varjačom narendane tikvice, čokoladu isečenu na sitne komade i bademe. 
 
Sipati u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof . Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160*C oko 55 do 60 minuta, ili dok vam čačkalica ne izadje, čista iz sredine kolača. 
 
Ohladiti u kalupu desetak minuta, pre nego što prevrnete kuglof na žicu da se potpuno ohladi. 
 
Krema koju ćete poslužiti uz kuglof: 
 
U veću šerpu sipati 650 ml mleka da se kuva a u ostalih 100 ml umutiti žicom jaja, dodati šećer, brašno i skrobno brašno i kad mleko počne da vri, smanjiti temperaturu, dodati smesu od jaja, polako sipajući i celo vreme mešajuci žicom za mućenje, kuvati, dok ne počne da se zgušnjava i da ima mehuriće po smesi. 
 
Skloniti sa vatre pa vrlo nežno dodati puter i ekstrakt od badema. Servirati mlako uz kuglof. Ostatak kreme ostaviti u frižider.

Prijatno!!!!!
 
Belanca koja su vam ostala, pokrite ih ostavite u frižider, ostaviću vam sutra recept kako da iskoristite i ta tri belanca koja su vam ostala.
Ja ne volim ekstrakt od badema pa sam umesto njega stavila kašiku vanilla paste

One thought on “KUGLOF SA TIKVICAMA I ČOKOLADOM

  1. Povratni ping: ZDRAVE PALAČINKE | CookingwithZokie

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s