ZDRAVE PALAČINKE

Kad sam vam pisala recept za „Kuglof od tikvica“ od kreme su vam ostala tri belanca, obećala sam vam recept za njih, jer obično nam ostanu bewlanca od neke kreme i šta ćemo sa njima? Da ih zamrznemo, pa kasnije napraviti nešto od njih  ili ih upotrebiti za kajganu od belanaca ili za ove palačinke…izbor je vaš.
Sastojci:

120 g brašna od celog pšeničnog zrna
3 belanca
250 ml obranog mleka
prstohvat soli
1 kašika ulja
po zelji voće, džem,nutela,linolada
1 kašika prah šećera

Priprema:
Umutiti sa žicom za mućenje belanca, brašno, mleko, ulje i prstohvat soli. 
 

Ostaviti da se “odmori” pola sata pa peći palačinke od testa.
 
Ako koristite smrznuto voće, kada okrenete palačinku, stavite voće, koje ste prethodno odmrzli i ocedili, na sredinu palačinke, preklopite palačinku na 4 dela i peći još dva minuta.Skliznuti na tanjir iz kojeg ćete poslužiti i posuti prah šećerom.
Moje palačinke su poslužene sa cvetnom marmeladom od jagoda,( napisaću recept sutra i za marmeladu od jagoda ) a vi ih poslužite sa onim što volite.
 
Prijatno!!!!
 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s